Dan realizacije

U maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ jučer prijepodne održana je prezentacija „Youth in action“ (Mladi na djelu) programa u sklopu kojega je organizirana međunarodna razmjena mladih u Novom Marofu. Sudionici razmjene upoznali se sa svim mogućnostima programa i njegovim ciljevima. Kroz interaktivne radionice saznali su ne samo kakve sve prilike u programu imaju pojedinci, već i njihove organizacije u svim zemljama iz kojih dolaze. Naravno, predstavili smo i rad Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) koja je i odobrila ovaj projekt. Uz mnoštvo smijeha predstavljeni su rezultati prethodnog dana, a odmah potom uslijedio je novi terenski zadatak.

Mladi iz 5 zemalja koji su na razmjeni u Novom Marofu u sklopu programa Mladi na djelu (Youth in action) jučer su imali prilike pokazati svoje organizacijske vještine, ali i timski rad.

Nakon tri duga i ponekad naporna dana istraživanja, prikupljanja podataka, otkrivanja najskrivenijih atraktivnosti Novoga Marofa i okolice, a ponajviše udruga koje u njemu djeluju, mladi iz Rumunjske, Makedonije, Srbije, Portugala i Hrvatske zajedničkim su snagama prionuli na jedan od najzahtjevnijih zadataka ovoga tjedna – realizacija projekta.

Njihov zadatak, a ujedno i cilj ove razmjene mladih bio je osmisliti način kojim bi upoznali Novomarofčane s brojnim bogatstvima njihovoga kraja. Da njihov trud, interes i rad ne bi ostali neopaženi, mladi su vrlo intenzivno te s velikom voljom, strašću i upornošću uspješno rješavali svaki korak svojeg zadatka, od organizacije cijelog dana,preko marketinga i ponovne suradnje s nekim udrugama pa do nezaobilaznih organizacijskih „sitnica“ poput osiguravanja prijevoza, terena za osmišljenje zabavne radionice te svih ostalih potrebnih rekvizita za realizaciju.

Konačnom rezultatu njihovog truda koji nosi naziv „Luđec fest“ možete sami svjedočiti danas s početkom u 14:00h. Dođite u izletište „Lužec“, uživajte u lijepom danu, odličnom društvu i bogatom programu. Dajte im priliku da upoznaju vas, one kojima su posvetili cijeli ovaj tjedan, a vi im svojim dolaskom uljepšajte zadnji dan boravka u našem gradiću i pokažite da je njihov trud uistinu ostao zamijećen. Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati ovom relaksirajućem popodnevu, mladi iz 5 zemalja pozivaju vas na oproštajni party koji će se održati u caffe baru „Royal“ iste večeri, a na kojem će vam prezentirati video uradak svih svojih sakupljenih materijala. Ostavili su i trajne „dokaze“ svojih istraživanja – kalendare s imenima udruga-suradnika te turističke brošure sa svim bogatstvima novomarofskoga kraja i okolice. Još jednom je potvrđeno da se trud uvijek isplati!

 

 

You may also like...