Novomarofski Centar za neformalno učenje preselio na novu lokaciju

Otvoren je novomarofski Centar za neformalno učenje u novom prostoru udruge Mladi za Marof!

ot3

Udruga Mladi za Marof (MZM) na prostoru Novog Marofa, a i mnogo šire, djeluje već punih jedanaest godina kroz koje razdoblje su naši članovi organizirali mnoge projekte kroz koje su stekli razna, životno korisna iskustva te uvelike profitirali putem neformalnog obrazovanja te smo, želeći podijeliti ta iskustva s lokalnom mladeži, otvorili prije godinu dana Centar za neformalno učenje u u bivšem prostoru Gradske knjižnice Novog Marofa. Nažalost tek što smo počeli s radom Centra saznali smo da ćemo se morati iseliti iz tog prostora, što se ubrzo i desilo te smo na novom natječaju Grada dobili novi prostor na adresi Zagorska 31 (stara škola). Ovaj novi prostor smo uredili i u petak 2. prosinca 2016. gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je i sam član MZM-a, službeno je rezanjem vrpce otvorio novi prostor i pozdravio prisutne goste.

ot4

ot1Kao prva aktivnost na otvorenju je održana prezentacija učenika Srednje škole Novi Marof s Erasmus+ projekta «Do something for yourself and society». Tako su Dominik, Izabela, Tea i Valentina prisutnoj ravnateljici Srednje škole, kolegama srednjoškolcima i ostalima, opisali što su sve sa svojom voditeljicom Kristinom doživjeli na dvije razmjene održane u Srbiji i Mađarskoj.

 

ot2

egw_logoErasmus+ je jedan program u kojem je naša udruga izrazito aktivna te će ovaj Centar za neformalno učenje ugostiti mlade iz 10 zemalja već sljedeći tjedan kada smo domaćini u novom projektu: osposobljavanju za osobe koje rade s mladima „EU goes with innovative social entrepreneurship led by youth“.

Nakon otvorenja smo se družili uz društvene igre a tko nije stigao doći na otvorenje u petak može doći već danas, u subotu 3. prosinca od 16 sati, doći se uz razne igre družiti u Centar za neformalno učenje te dočekati zajedno s nama sudionike Erasmus+ projekta EU goes WISELY!

ot5Uz pomoć Grada i ostalih lokalnih partnera želimo u sljedećem periodu Centar još bolje opremiti i proširiti kako bi bili u mogućnosti provoditi svakodnevne aktivnosti gdje će mladi moći prikupljati nova znanja, razvijati nove vještine, osposobljavati se za rad i uključivati u razne socijalne aktivnosti. Nadamo se da se nećemo morati uskoro opet seliti, ovo nam nije prvi put ali bilo bi lijepo da je zadnji put 😉

You may also like...