Održana godišnja skupština MZM-a!

2015-02-08(1)

U subotu 7. veljače u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin održana je redovna godišnja skupština udruge Mladi za Marof. Prisutno je bilo 12 članova udruge te nekoliko simpatizera i budućih članova! Predsjednik udruge Luka Petrić pozdravio je prisutne i predstavio dnevni red skupštine. Prvo je predsjednik predstavio cjelokupni rad udruge u proteklih godinu dana. Udruga je u 2014. u suradnji s Turističkom zajednicom Grada pokrenula izdavanje mjesečnog Program događanja u Novom Marofu. Tokom cijele godine tiskano je 8 brošura za mjesec veljaču, ožujak, travanj, svibanj, rujan, listopad, studeni i prosinac (1000kom/mjesečno). U suradnji s Lions Clubom Novi Marof i Gradskim društvom crvenog križa provedena je humanitarna akcija Mali dar za Veliku stvar gdje su se skupljale namirnice za potrebite. Zbog prirodne katastrofe članovi udruge su se još jednom aktivirali te skupljali donacije i potrebne stvari za stradale u poplavama, te je tako u kratkom roku zajedno sa udrugom Alternativa organiziran humanitarni koncert u Centru za društvene aktivnosti. U isto vrijeme u suradnji s karlovačkom udrugom Carpe Diem kroz projekt Moj glas za Europu pozvali smo mlade novomarofčane da izađu na izbore za Europski parlament. U sklopu Proslave dana Grada članovi udruge su 14. lipnja prezentirali svojim sugrađanima rad udruge i promovirali MZM aktivnosti i projekte. 5. srpnja održana je deveta biciklijada „Šic na bic“ koja raste iz godine u godinu i ove godine je okupila preko 250 biciklista. Ivica Labaš i Matej Hokman su i u 2014 prezentirali udrugu te promovirali Novi Marof i Hrvatsku na jednom od najvećih festivala na svijetu – EXIT u Novom Sadu. U kolovozu udruga se odazvala pozivu mladih ljubešćana te sudjelovala na humanitarnoj gulašijadi i seoskim igrama u Ljubešćici. tokom cijele godine članovi udruge pohodili su radionice i seminare vezane uz rad udruga te se informirali o novom zakonu u udrugama, mogućnostima financiranja udruga te umrežavanja i povezivanja s drugim udrugama regije. Tako su članovi MZM-a pohodili Lepoglavu gdje je lokalna udruga mladih NUM organizirale zanimljivo predavanje o mogućnostima za mobilnost mladih.

2015-02-08

Osim lokalnih aktivnosti udruga je bila iznimno aktivna i na međunarodnim projektima koje je predstavio Dario Žmegač. MZM je u 2014. bio partner u čak 24 projekata programa Erasmus+: Youth in Action. 110 sudionika je dobilo priliku da posjeti razne krajeve Europe i stekne mnogobrojna iskustva. Također su i organizirane četiri prezentacije za građane Novog Marofa u Kulturnom centru, gdje su sudionici opisali svoje doživljaje sa putovanja. Osim gostovanja udruga je i sama prijavila projekt kroz program Erasmus+ koji je odobren od Agencije za mobilnost i programe EU te će tako krajem travnja 2015. u Novi Marof stići 30 osoba koje radi s mladima iz 10 različitih zemalja i učiti o poduzetništvu u ruralnim krajevima.

Ivica Labaš je podnio izvještaj o radu MZM Wireless agencije u 2014. godini te prezentirao okupljenima novosti i planove za 2015. godinu.

U 2014. godini udruga Mladi za Marof broji 22 člana, a nakon određenih dogovora sa lokalnim srednjim školama nadamo se da će broj članova uskoro porasti. Uz izvještaj o članstvu predsjednik je podnio i financijsko izvješće udruge koje pokazuje da udruga posluje stabilno.

Nakon izvještaja razgovaralo se o planovima za 2015. godinu u kojoj udrugu čeka nekoliko većih aktivnosti. Osim Erasmus+ projekta koji će biti održan u travnju udruga je prijavila još dva projekta kroz isti program koji će, ako budu odobreni, se održati u lipnju i kolovozu. Također dolazi 10. jubilarna bicilklijada Šic na bic koja će se obilježiti na poseban način te su se članovi udruge dogovorili da se odmah počne s pripremama za ovaj udruzi iznimno značajan događaj.

Nakon skupštine članovi udruge su proveli u neformalnom druženju gdje su se prepričavale razne dogodovštine iz protekle godine te rađale ideje za moguće nove aktivnosti udruge u budućnosti!

 2015-02-08(2)

 

You may also like...